De nominaties van 2022 zijn bekend!

Dinsdagavond 15 februari zijn de genomineerden kandidaten voor de Rotterdamse Zakenvrouw Awards 2022 bekendgemaakt. Dit jaar vindt het eerste jubileum van de verkiezing plaats, het is namelijk de vijfde editie.

Tijdens een online event, begeleid door Suzanne Mulder, maakten de sponsoren van de verkiezing de genomineerden bekend. In elke categorie zijn 5 kandidaten genomineerd die in de race blijven voor de titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar. Wil je de uitzending zien? Dat kan! Via deze link kun je de opname bekijken.

Op woensdag 6 april 2022 zullen de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2022 voor de vijfde maal worden uitgereikt. De genomineerden in de 3 categorieën zijn als volgt:

Nationale Nederlanden Zakenvrouw Directeur/Manager met Personeel:
– Ina Klaassen, Museum Boijmans van Beuningen
– Joke Boonstra, Erasmus MC
– Marijke Verhagen, SSC Consolidation
– Daphne Patijn-Kanner, Ready for Change
– Hanneke Wisman, Dura Vermeer

BDO Zakenvrouw ondernemer/eigenaar:
– Jos Exler, Uitgeverij Ad. Donker en Jos Exler Couture
– Kirsten van Schaik, De Regelmeisjes
– Joke Nuijs, Reisbureau Buitenlandsche Zaken
– Linda Geers, Torpedoloods / Hotel Amerika / LILA HARP
– Linda Breur, Breur Groothandel voor Bouw en Industrie

Een Veilig Gevoel Zakenvrouw Aanstormend Talent:
– Willemijn van Hussen, TAMBR
– Kimberly Maynard, Mayforce B.V.
– Juliëtte Boughouf, THRIVE Institute
– Erica Bijl, De Amazone
– Ayuk Bakia, FALAFVAL


Hoog niveau
Het bestuur van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw is er trots op dat de verkiezing jaarlijks groeit in populariteit. Elk jaar worden er nieuwe kandidaten voorgedragen en het niveau van de deelnemers is erg hoog. Het wordt de jury lastig gemaakt om hier een selectie in te maken.

Vervolg programma
De jury van de 3 categorieën gaan in de komende maand in gesprek met de 5 genomineerden. Aan de hand van deze jurygesprekken worden vervolgens per categorie 3 finalisten gekozen. Op 14 maart 2022 worden deze finalisten bekendgemaakt. De jury gaat hierna bij de finalisten op bedrijfsbezoek, na deze bezoeken volgt een juryoverleg waarin wordt besloten welke 3 zakenvrouwen er met de felbegeerde awards vandoor gaan.

Finale op 6 april
Op woensdag 6 april worden in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam de awards uitgereikt door niemand minder dan Mariëtte Hamer, voormalig lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en sinds dit jaar regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld.

Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award
De Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam-Rijnmond, als voorbeeld voor andere ambitieuze vrouwen en ondernemers. Naast visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap worden de Rotterdamse zakenvrouwen beoordeeld op hun successen, onderscheidend vermogen, en maatschappelijke betrokkenheid en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam.

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.