Business Club

Om beeldvorming te veranderen heb je niet genoeg aan één verkiezing per jaar. Welke beeldvorming we bedoelen? Denk eens aan een succesvolle ondernemer: heb je nu een vrouw in gedachte? En als we je vragen te denken aan een directeur van een groot bedrijf in de Rotterdamse haven? Heb je dan een vrouw in gedachte?

De business club en de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar verkiezing zijn er voor iedereen, maar de awards zijn alleen voor vrouwen. Door middel van ons podium geven wij een nieuw gezicht aan ondernemerschap en leiderschap. Ter ere van het 5-jarig jubileum van de stichting en de gelijknamige verkiezing is de Rotterdamse Zakenvrouw Business Club in 2022 in het leven geroepen. De business club draagt bij aan het doel van de stichting, omdat het bestuur alle betrokkenen van de afgelopen 5 jaar graag meer gelegenheid wil bieden om met elkaar te netwerken en elkaar verder te helpen. Ook verbinden we ons professionele netwerk graag met bedrijven in de regio, die voor relevante vraagstukken op zoek zijn naar sparringpartners of samenwerkingen.

Met de business club komen we minimaal 4 keer per jaar samen. We praten over relevante thema’s, we luisteren naar inspirerende verhalen en we delen ervaringen en ons netwerk met elkaar. Natuurlijk is er ook tijd om laagdrempelig te netwerken en is er een hapje en een drankje.

Business Club Sponsoren

Ook Business Club Sponsor worden? Neem contact op

Het officiele startsein werd gegeven bij BIRD in 2022!

Voor wie?

Alle (oud-) deelnemers, juryleden en sponsors zijn automatisch lid van de Business Club. Er vindt 4 keer per jaar een bijeenkomst plaats waarbij de leden de kans hebben om elkaar weer eens te zien en te spreken.

Het is voor bedrijven mogelijk om sponsor te worden van de business club. Voor sponsoren gelden dezelfde criteria als voor de kandidaten, behalve dat deze bedrijven ook vertegenwoordigd mogen worden door zakenmannen. De bijdrage voor sponsors is €750,- excl. btw per kalenderjaar. Als sponsor ben je welkom op alle bijeenkomsten, je logo wordt vermeld op de business club pagina.

Heb je interesse in deelname? Als zakenvrouw, als jury-lid of als sponsor? Of wil je onze stichting op een andere manier helpen onze doelen te bereiken? Neem dan contact op met de organisatie!

Sponsoren

Het doel van de stichting is om de beeldvorming rondom vrouwen in de top te veranderen en zoveel mogelijk vrouwen te stimuleren om voor hun carrière of het ondernemerschap te gaan. Uiteindelijk moeten we het helemaal niet meer over diversiteit hebben. Het zou normaal moeten zijn dat de verdeling man/vrouw binnen een organisatie in balans is en we de beste persoon voor de job kiezen op basis van capaciteiten, zonder rekening te houden met geslacht of afkomst.

Veel bedrijven herkennen zich in onze missie en willen hier graag aan bijdragen. Deze bedrijven hebben zich bij ons aangesloten en maken deze jaarlijkse verkiezing mogelijk:

Herken je onze visie en wil je met jouw bedrijf ook bijdragen aan het succes van onze activiteiten? Dan komen we natuurlijk graag met je in contact!

Ecclesia Zakenvrouw categorie: Directeur/Manager

(geeft leiding aan minimaal 20 personen)

BDO Zakenvrouw categorie: Ondernemer/eigenaar

(> 50% eigenaar)

Webtify categorie: Aanstormend talent

(minder dan 5 jaar ondernemer)

Het bedrijf van de potentiële kandidaten moet gevestigd zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond en ze moeten voldoen
aan (een groot aantal van) de criteria. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door andere worden
genomineerd. Aan de kandidaat in spe wordt dan altijd gevraagd of zij inderdaad wenst deel te nemen
aan het traject.

De Zakenvrouw van het jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke
ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief
ondernemerschap zal de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld worden op haar successen en
onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van
werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal eveneens meewegen in de selectie.

De Rotterdamse zakenvrouw van het jaar wordt beoordeeld op de volgende criteria:

 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Onderscheidend vermogen (markt, concurrentie en omgeving)
 • Financieel inzicht en verantwoordelijkheid
 • Leidinggevende capaciteiten (HR-beleid)
 • Visie
 • Behaalde successen
 • Organisatietalent
 • Maatschappelijke vaardigheden en betrokkenheid bij de Rijnmondse regio
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Economisch toekomstperspectief van de onderneming (continuïteit)
 • MVO/duurzaam en betrokken ondernemen