Winnaars Rotterdamse Zakenvrouw Awards 2018

Geplaatst op 18-04-2018

Monique Delfgaauw van Lommerijk en Dok 99 Rotterdam heeft vanavond in een volle burgerzaal van het stadhuis de prestigieuze Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award gewonnen. Janne Vereijken won in de categorie Zakenvrouw Zonder Personeel. In de categorie Aanstormend Talent ging Saskia Warnaar van Fröbel Rotterdam er met de prijs vandoor. De zakenvrouwen kregen de awards uitgereikt door burgemeester Aboutaleb en de winnaars van de eerste editie.

Met veel enthousiasme, expertise in hun vakgebied en een ‘handen uit de mouwen’-mentaliteit, hebben de winnaars van de Rotterdamse Zakenvrouw Awards hun business opgebouwd. Tot de finalisten voor de Zakenvrouw Met Personeel behoorden, naast selfmade-zakenvrouw Monique Delfgaauw, ook onderwijsondernemer Joyce Plas van de Dit is Wijs Groep en ondernemer met een missie Laamia Elyounoussi van het schoonmaakbedrijf Schone Zaak. In de categorie Zakenvrouw Zonder Personeel nam Janne Vereijken het op tegen sociale ondernemer Michèle Sparreboom van HartInDeFik en salestijger Danny Lindner van BRAM. Lease. Bij Aanstormend Talent was Saskia Warnaar samen met de goedgebekte Marieke van Zanten van Te Gekke Bekkies en rechtsgeleerde Angelique Bhagwandin van Easy-Legal geselecteerd.

De 3 jury’s hebben zich de afgelopen weken gebogen over het vele Rotterdamse vrouwelijke talent. Zij hebben de 15 genomineerden geselecteerd uit de vele aanmeldingen en vervolgens de 9 finalekandidaten gekozen. Het publiek mocht tot gisteravond op hun favoriet stemmen. Ruim 2800 Rotterdammers brachten hun stem uit. De jurykeuze was doorslaggevend bij de keuze van de winnaars.

Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award
De Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award stimuleert, inspireert, verbindt en geeft bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam als voorbeeld voor andere ondernemers.

De Zakenvrouw van het Jaar in Rotterdam is een voorbeeld voor andere vrouwelijke ondernemers en stimuleert hen zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap werd de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld op haar successen en onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam woog eveneens mee in de selectie.

Organisatie 
De organisatie van de verkiezing is in handen van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw, welke bestuurd wordt door Danielle de Wilde, Jettie Bourquin, Yvette Huijsmans en Patricia Gijp. Met de Zakenvrouw van het Jaar Awards in Rotterdam willen zij niet alleen de Rotterdamse powervrouwen in het zonnetje zetten, maar andere vrouwelijke ondernemers ook stimuleren zichzelf te ontwikkelen.

Ecclesia Zakenvrouw categorie: Directeur/Manager

(geeft leiding aan minimaal 20 personen)

BDO Zakenvrouw categorie: Ondernemer/eigenaar

(> 50% eigenaar)

Webtify categorie: Aanstormend talent

(minder dan 5 jaar ondernemer)

Het bedrijf van de potentiële kandidaten moet gevestigd zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond en ze moeten voldoen
aan (een groot aantal van) de criteria. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door andere worden
genomineerd. Aan de kandidaat in spe wordt dan altijd gevraagd of zij inderdaad wenst deel te nemen
aan het traject.

De Zakenvrouw van het jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke
ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief
ondernemerschap zal de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld worden op haar successen en
onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van
werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal eveneens meewegen in de selectie.

De Rotterdamse zakenvrouw van het jaar wordt beoordeeld op de volgende criteria:

 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Onderscheidend vermogen (markt, concurrentie en omgeving)
 • Financieel inzicht en verantwoordelijkheid
 • Leidinggevende capaciteiten (HR-beleid)
 • Visie
 • Behaalde successen
 • Organisatietalent
 • Maatschappelijke vaardigheden en betrokkenheid bij de Rijnmondse regio
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Economisch toekomstperspectief van de onderneming (continuïteit)
 • MVO/duurzaam en betrokken ondernemen