Suzanne Knegt

RotterTram

Stel jezelf kort voor

Ik ben Suzanne Knegt, 32 jaar en woon in Rotterdam. Bijna 1,5 jaar geleden ben ik aan mijn grootste avontuur begonnen: het starten van een rijdend tramrestaurant in Rotterdam. 
Ik ben eigenaar van de RotterTram. Naast mijn werk probeer ik tijd vrij te maken voor mijn vriend, vrienden en familie, te sporten, buiten te zijn, van de zon/drankjes/lekker eten/onze stad te genieten en vooral veel te lachen.

De kernactiviteiten van jouw bedrijf

De RotterTram biedt haar gasten een unieke beleving die je kan delen met mensen waar je om geeft en die zorgt voor een blijvende herinnering.
Wij laten de stad en omgeving op een bijzondere manier aan onze gasten zien, terwijl wij hen een volledig verzorgde (culinaire) rondrit aanbieden.

Daarnaast bieden wij arrangementen op maat aan voor bedrijfsuitjes en groepen.

Wat is onderscheidend aan jouw organisatie?

Er zijn slechts een 6 tramrestaurants in de wereld, verbouwd in deze hoedanigheid (meubilair, keuken en toilet aan boord). De RotterTram is gebouwd in een Rotterdamse tram, met regionale partijen, een Rotterdamse uitstraling en met de Rotterdamse mentaliteit. Opgericht door een onervaren onderneemster zonder eigen vermogen, maar met veel passie en enthousiasme. Een project en planning welke onmogelijk leek, is toch gerealiseerd door het vertrouwen in de droom, elkaar en het blijven zoeken naar creatieve oplossingen voor een uniek project.

Er is een samenwerking tussen verschillende bedrijven met verschillende activiteiten/belangen; de RET (openbaar vervoer) , GasteRhoon-keten (Horeca), Stichting RoMeO (behoud en exploitatie historisch materiaal RET) en dus de RotterTram. De RotterTram is afhankelijk van diverse partijen voor haar bestaansrecht. Tegelijkertijd wordt zoveel mogelijk binnen het bedrijf zelf geregeld, zodat de afhankelijkheid langzaamaan minder wordt.

Voor de investeerders van de crowdfunding, bekenden, kennissen, de collega’s die voor de RotterTram werken en andere Rotterdammers is het al ‘onze tram’.  Wij zijn een zichtbaar en herkenbaar onderdeel aan het worden van het Rotterdamse straatbeeld.

Waarom ben jij de Zakenvrouw van het Jaar?

Ik hoop dat ik veel anderen kan inspireren en enthousiasmeren om in jezelf en je dromen te geloven. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk (regionale) partijen te betrekken en met elkaar te verbinden om tot een resultaat te komen waar we allemaal trots op zijn: de RotterTram. Zonder ondernemerservaring, zonder financiële middelen en met zeer beperkte horeca-ervaring ben ik begonnen aan het realiseren van mijn droom, met als uitgangspunt het toevoegen van waarde voor de stad, voor het openbaar vervoer, voor de culinaire sector, de toeristische sector, de trotse Rotterdammer, onze gasten en collega’s. 

Met behulp van 237 investeerders in een crowdfunding campagne, een aflevering op RTL 4 (Opdienen of Afserveren), heel veel betrokken partners, bedrijven en onvoorwaardelijke steun van familie en vrienden denk ik een mooi product neergezet te hebben, wat hopelijk kan uitgroeien tot een nieuw Rotterdams icoon: de RotterTram.  

Ondanks tegenslagen, afhankelijkheid, gebrek aan kennis en ervaring heb ik op mijn manier alleen een bedrijf opgebouwd waarvan ik nog steeds 100% trotse eigenaar en DGA ben.

Steeds meer partijen en organisaties weten ons te vinden, waarbij ik altijd met hen op zoek ga naar een manier om samen iets unieks en gedenkwaardigs neer te zetten.

Ik ben niet bang om om hulp te vragen en toe te geven dat ik het soms ook niet weet. Wel blijf ik altijd op zoek naar een oplossing en geloven in mijn droom.
Ik ben pas net begonnen, maar heb al een hoop geleerd en meegemaakt. Dat zal de komende jaren niet anders zijn. Ik kijk er naar uit om meer te leren en zowel met mijn bedrijf als persoonlijk te groeien.
De komende jaren hoop ik nog veel meer gasten te mogen verwelkomen, bij te dragen aan mooie herinneringen, onderdeel te zijn van Rotterdam en de evenementen in de stad, samen te werken met een enthousiast en kundig team en onze stad te vertegenwoordigen.

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.