Sanne de Vries

De Pizzabakkers Pannekoekstraat

Stel jezelf even kort voor;

Ruim 3 jaar geleden heb ik met trots mijn eerste horecazaak geopend in het mooie Rotterdam; de Pizzabakkers. In deze 3 jaar ben ik in contact gekomen met veel inspirerende personen om mij heen en ben ik mijzelf steeds meer gaan ontwikkelen.

Ik merkte tijdens het ondernemen dat ik ook iets terug wilde doen voor de samenleving. Ondernemen is voor mij meer dan alleen een pizzeria runnen. Ik zet mij in voor de winkeliersvereniging, bewonersvereniging en andere jonge ondernemers in Rotterdam.

Wat zijn de kernactiviteiten van jouw bedrijf?;

De Pizzabakkers staat voor de onvoorwaardelijke liefde voor de Italiaanse keuken. Wij willen een klein stukje gastvrij Italië toevoegen aan de culinaire expansie van hedendaags Rotterdam met onze unieke, verse en echte Italiaanse ingrediënten.

Onze ambachtelijke pizza’s worden in echte Italiaanse houtovens bereid. We kneden en draaien ons deeg net zolang tot we de perfecte bodem kunnen maken: dun, krokant en vol van smaak. We gebruiken verse ingrediënten die we zorgvuldig kiezen, zoals de tomaten voor onze huisgemaakte tomatensaus, buffelmozzarella, hammen en worsten van familiebedrijven uit Italië.

Wat is het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf?;

Ondanks al het pizza geweld om mij heen heb ik met mijn pizzeria me weten te onderscheiden. Een pizzeria beginnen in een omgeving waar er eigenlijk geen ruimte meer voor is. Toch heb ik het gedaan en zeer succesvol. Gasten zijn blij verrast over de smaak van de pizza en de verse ingrediënten.

Daarnaast is er een grote Italiaanse gemeenschap in Rotterdam, welke ik voor mij heb kunnen winnen. Dit is voor mij echt een kroon op mijn harde werken.

Ondernemen in een samenleving betekent voor mij ook iets terug doen voor de samenleving, en dit werpt z’n vruchten af. Positieve invloed op mensen in mijn omgeving, ondernemers, maar ook vooral op mijzelf.

Waarom ben jij de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar?

Een eigen restaurant openen geeft mij vrijheid en de juiste mate van druk om mij constant te blijven ontwikkelen. Ik ben in de afgelopen jaren enorm gegroeid als zowel ondernemer als persoon en heb ik mij veel ingezet voor mijn omgeving. Ik vind het belangrijk om als jonge vrouwelijke ondernemer, in een toch wat meer mannelijk gedomineerde branche, mijn stem te laten horen en een voorbeeld te kunnen zijn voor andere jonge vrouwen.

Mijn doel? De unieke kans die ik heb gekregen en gepakt verder te benutten, handen uit de mouwen te steken en te blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor mijzelf, lokaal, de stad of misschien wel groter.

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.