Rotterdamse Zakenvrouw Awards

Geplaatst op 08-04-2021

Woensdag 7 april , na een jaar van uitstel vanwege Covid, de Rotterdamse Zakenvrouw Awards 2020-2021 uitgereikt. Tijdens deze vierde editie van de verkiezing, ging Nina Hooimeijer van BIRD er met de titel Zakenvrouw van het Jaar Met Personeel vandoor. Danielle van Grondelle van DVG’s World won de award Zakenvrouw van het Jaar Zonder Personeel en Sanne de Vries van De Pizzabakkers was het Aanstormend Talent van de avond. Voor het eerst werd er dit jaar ook de award uitgereikt in de categorie Directeur/Manager met personeel. Deze titel ging naar Nadia Barquioua van Stichting JOZ.

De awards werden dit jaar niet, zoals gewoonlijk in een overvolle Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis uitgereikt, maar in aanwezigheid van slechts 30 mensen in Hotel Van der Valk Ridderkerk. Wel keken honderden geïnteresseerden vanaf huis mee d.m.v. een live stream. De awards werden uitgereikt door de nieuwe Rotterdamse wethouder van economie Roos Vermeij. De opening zou oorspronkelijk worden verzorgd door mevrouw drs. N. Kroes, echter was zij op het laatste moment door persoonlijke omstandigheden helaas verhinderd.. De presentatie was in handen van Suzanne Mulder.

Veel gestemd
Het bestuur van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw is verheugd te zien dat de verkiezing jaarlijks groeit in populariteit. Zo werd er dit jaar ruim 2x zoveel gestemd als voorgaande jaren. Deze publieksstemmen werden meegenomen als waarde factor voor wat betreft publieke impact, maar het juryoordeel was uiteindelijk doorslaggevend.

Op het podium
Energie en passie spatten van de zakenvrouwen op het podium af. Allen met duidelijke expertise in hun vakgebied en een voorbeeld voor velen. Tot de finalisten voor de Nationale-Nederlanden Rotterdamse Zakenvrouw Directeur/manager behoorden, naast Nadia Barquioua van Stichting JOZ, ook Marieke van den Hoek van Greenchoice en Sabine Biesheuvel van Bluecity. In de categorie BDO Zakenvrouw Met Personeel nam, Tara Boxman van Miss Business het op tegen Nina Hooimeijer van BIRD. In de categorie Een Veilig Gevoel BV Zakenvrouw Zonder Personeel stonden Danielle van Grondelle van DVG’s World en Iris Kolthoff van Canvas Rotterdam op het podium en bij de Rabobank Aanstormend Talent waren Lieke van der Plas van LEF Media samen met Sanne de Vries van de Pizzabakkers en Richel Monpellier van The Happy Flow geselecteerd.

Ook de winnaars van de vorige editie werden kort geïnterviewd. Zij vertelden over hun ervaringen van het afgelopen jaar en de impact die het winnen van de award heeft gehad op hun ondernemerschap.

8 april, winnaars Rotterdamse Zakenvrouw tellen af richting het Eurovisie Songfestival

Op donderdagochtend 8 april, the day after, zullen de winnaars van de 4 categorieën van de Rotterdamse Zakenvrouw aan de voet van het nieuwe Depot van Museum Boijmans van Beuningen de cijfers omdraaien voor de aftelling richting het Eurovisie Songfestival. Rotterdam staat voor inclusie dus ook onderscheidend vrouwelijk ondernemerschap krijgt in deze stad een podium!

Ecclesia Zakenvrouw categorie: Directeur/Manager

(geeft leiding aan minimaal 20 personen)

BDO Zakenvrouw categorie: Ondernemer/eigenaar

(> 50% eigenaar)

Webtify categorie: Aanstormend talent

(minder dan 5 jaar ondernemer)

Het bedrijf van de potentiële kandidaten moet gevestigd zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond en ze moeten voldoen
aan (een groot aantal van) de criteria. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door andere worden
genomineerd. Aan de kandidaat in spe wordt dan altijd gevraagd of zij inderdaad wenst deel te nemen
aan het traject.

De Zakenvrouw van het jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke
ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief
ondernemerschap zal de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld worden op haar successen en
onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van
werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal eveneens meewegen in de selectie.

De Rotterdamse zakenvrouw van het jaar wordt beoordeeld op de volgende criteria:

 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Onderscheidend vermogen (markt, concurrentie en omgeving)
 • Financieel inzicht en verantwoordelijkheid
 • Leidinggevende capaciteiten (HR-beleid)
 • Visie
 • Behaalde successen
 • Organisatietalent
 • Maatschappelijke vaardigheden en betrokkenheid bij de Rijnmondse regio
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Economisch toekomstperspectief van de onderneming (continuïteit)
 • MVO/duurzaam en betrokken ondernemen