Pauline Calmez

Netwerk Nieuw Rotterdam

Korte introductie:
Mijn naam is Pauline Calmez, 24 jaar, en ik ben getrouwd met Gibi. Ik ben de oprichter van Netwerk Nieuw Rotterdam, een organisatie die als doel heeft om eenzaamheid in de stad tegen te gaan. Dit is een mooie uitdaging waarin ik sociaal werk en ondernemerschap kan combineren.

De kernactiviteiten van Netwerk Nieuw Rotterdam:
Het doel van Netwerk Nieuw Rotterdam is om eenzaamheid te bestrijden. Dit doen wij door jongeren te inspireren en activeren om zich in te zetten voor eenzame Rotterdammers. Vrijwilligerswerk is het middel om de eenzaamheid te bestrijden en is daarnaast een investering in de Rotterdamse jeugd. Jongeren ontwikkelen sociale skills, bouwen aan hun C.V. en sociale netwerk. Deze investering is belangrijk voor ons als stad met de meest laagopgeleide en werkloze jongeren. Tegelijkertijd is eenzaamheid een dusdanig probleem dat het betrokkenheid van de hele samenleving vraagt om dit op te lossen. Eenzaamheid heeft namelijk ook economische gevolgen. Daarom verbinden wij bedrijven en andere organisaties aan ons netwerk om hen ook onderdeel van de oplossing te laten zijn. Dit doen wij door hen programma’s aan te bieden waarmee zij o.a. hun Public Value vergroten en werknemers van maatschappelijke betekenis laten zijn.

Onderscheidend vermogen van de organisatie:
Netwerk Nieuw Rotterdam opereert anders dan andere organisaties in de stad. Dit omdat wij een netwerk vormen en community bouwen voor de vrijwilligers. Jongeren kennen elkaar en worden gekend. Ze eten samen, doen activiteiten en maken vrienden. Vrijwilligerswerk is het middel om te investeren in de jongeren en is een pedagogische interventie om mindsets te veranderen en jongeren naar elkaar en anderen te laten omzien om zo aan de oorzaak van het probleem te werken.

Waarom ik Zakenvrouw van het jaar ben:
Ik ben Zakenvrouw van het jaar omdat ik zaken doe op publiek, privaat en politiek vlak en weet hier waarde te creëren voor de hele maatschappij. Netwerk Nieuw Rotterdam is nu anderhalf jaar actief. In die periode is het ons gelukt om ruim 500 jongeren te betrekken en samen met hen ruim 500 Rotterdammers te helpen. Inmiddels zijn er 3 werknemers in dienst en hebben we een sterk bestuur met Rotterdamse boegbeelden waaronder Piet Boekhoud en Toon Arriëns. Ik ben trots op deze resultaten. Stem jij op mij?

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.