Kristel van Kollenburg

Drive Consulting

Overige finalist in de categorie Aanstormend Talent in de jaargang 2024.

Juryrapport

Met diepe waardering presenteert de jury van de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar het juryrapport voor Kristel van Kollenburg, Founder van Drive Consulting. Kristel’s ondernemerschap en haar toewijding aan het maximaliseren van de impact van haar diensten hebben diepe indruk gemaakt. Ze verdient erkenning voor haar uitgesproken positionering en bedrijfscultuur. 

Drive Consulting is niet zomaar een consultancybureau; het is een bron van energie en vastberadenheid, gespecialiseerd in het leveren van ervaren scrummasters, product owners en IT-managers. Kristel heeft bewust gekozen voor een positionering en een cultuur gecreëerd die worden gekenmerkt door meetbaarheid, accountability, resultaatgerichtheid, een winnaarsmentaliteit, doorzettingsvermogen, zelfreflectie en continue verbetering.

De slogan “alleen voor winnaars” weerspiegelt de mindset die Kristel en haar team nastreven. Deze cultuur is niet voor iedereen weggelegd. Zoals Kristel zelf zegt: “Either you love us or you hate us”. Maar juist door deze gedurfde positionering is Drive Consulting herkenbaar en onderscheidend in de markt.

De jury is van mening dat Kristel geen betere naam voor bedrijf had kunnen kiezen. De naam “Drive” weerspiegelt niet alleen haar persoonlijkheid, maar ook de focus en energie die het bureau uitstraalt. 

Kristel’s professionaliteit als ondernemer strekt zich uit tot alle aspecten van bedrijfsvoering. Van recruitment tot het behoud van talent, het bouwen van een team, marketing en sales.  Kristel heeft haar zaakjes op orde. Deze focus op kwaliteit en effectiviteit draagt bij aan het succes en de groei van Drive Consulting.

Haar passie en kracht liggen in het motiveren en enthousiasmeren van mensen, en het helpen om hun volledige potentieel te bereiken. Door een omgeving te creëren waarin leren, experimenteren en fouten maken worden gestimuleerd, spoort Kristel haar team aan om uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen. Kristel erkent het belang van zelfreflectie en past dit toe in haar eigen werk, waardoor ze haar eigen leiderschap en de effectiviteit van het team voortdurend verbetert.

Kristel is een ware ondernemer. Ze streeft ernaar om Drive Consulting maximaal te laten groeien tot een optimale schaalgrootte van maximaal 30 tot 35 fte, en ziet tegelijkertijd kansen voor aanvullende bedrijven. Haar visie en vastberadenheid maken haar een inspiratiebron voor anderen.

Kortom, Kristel van Kollenburg is een ondernemer die een cultuur van winnaarsmentaliteit en continue verbetering heeft gecreëerd, en deze weet te belichamen in al haar activiteiten. Haar gedurfde positionering en haar vermogen om een team te bouwen dat gedijt in deze cultuur maken haar een voortreffelijke finalist voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar.

Ecclesia Zakenvrouw categorie: Directeur/Manager

(geeft leiding aan minimaal 20 personen)

BDO Zakenvrouw categorie: Ondernemer/eigenaar

(> 50% eigenaar)

Webtify categorie: Aanstormend talent

(minder dan 5 jaar ondernemer)

Het bedrijf van de potentiële kandidaten moet gevestigd zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond en ze moeten voldoen
aan (een groot aantal van) de criteria. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door andere worden
genomineerd. Aan de kandidaat in spe wordt dan altijd gevraagd of zij inderdaad wenst deel te nemen
aan het traject.

De Zakenvrouw van het jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke
ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief
ondernemerschap zal de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld worden op haar successen en
onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van
werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal eveneens meewegen in de selectie.

De Rotterdamse zakenvrouw van het jaar wordt beoordeeld op de volgende criteria:

 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Onderscheidend vermogen (markt, concurrentie en omgeving)
 • Financieel inzicht en verantwoordelijkheid
 • Leidinggevende capaciteiten (HR-beleid)
 • Visie
 • Behaalde successen
 • Organisatietalent
 • Maatschappelijke vaardigheden en betrokkenheid bij de Rijnmondse regio
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Economisch toekomstperspectief van de onderneming (continuïteit)
 • MVO/duurzaam en betrokken ondernemen