Dit zijn de Rotterdamse Zakenvrouwen van het jaar 2022!

ROTTERDAM – Woensdagavond 6 april zijn de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2022 uitgereikt in de Burgerzaal van het Stadhuis. Tijdens de vijfde editie van de verkiezing ging Linda Breur van Breur Groothandel voor Bouw & Industrie er met de titel Zakenvrouw van het Jaar (ondernemer/eigenaar) vandoor. In de categorie Zakenvrouw van het jaar (directeur/manager) won Joke Boonstra van het Erasmus MC. Ayuk Bakia van FALAFVAL won de titel Aanstormend Talent 2022.

 De avond werd geopend door Mariëtte Hamer, voorheen o.a. voorzitter van de SER, nu in haar rol als onafhankelijk regeringscommissaris seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Mariëtte Hamer zegt over het belang van deze verkiezing:

We willen graag naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen en waarin het logisch is dat iedereen carrière kan maken. Bedrijven die divers zijn, presteren bewezen beter.”

 Het niveau van de verkiezing was ook dit jaar weer enorm hoog. Interessant is ook de diversiteit van de vrouwen en hun werkzaamheden. Van start-ups tot familiebedrijven en grote corporates, van de zorg en de horeca tot en met de bouw en industrie en alles daar tussenin. Hiermee bewijst Stichting Rotterdamse Zakenvrouw dat er binnen elke sector in Rotterdam-Rijnmond ambitieuze en succesvolle vrouwen zijn die een podium verdienen.  

Finalisten
Tot de finalisten voor de Nationale-Nederlanden Rotterdamse Zakenvrouw categorie Directeur/manager behoorden naast Joke Boonstra van het Erasmus MC, ook Daphne Patijn-Kanner van Ready for Change en Hanneke Wisman van Dura Vermeer. In de categorie BDO Zakenvrouw Ondernemer/eigenaar nam Linda Breur van Breur Groothandel voor Bouw & Industrie het op tegen Joke Nuijs van Reisbureau Buitenlandsche Zaken en Linda Geers, van o.a. MIJN Torpedoloods, Hotel Amerika en LILA HARP. In de categorie Een Veilig Gevoel BV Zakenvrouw Aanstormend Talent waren naast Ayuk Bakia van FALAFVAL, ook Willemijn van Hussen van TAMBR en Kimberley Maynard van Mayforce B.V. genomineerd.

De sponsoren van de verkiezing maakten samen met Wethouder Economie Roos Vermeij de winnaars bekend, onder enthousiaste begeleiding van Suzanne Mulder.

Joke Boonstra van het Erasmus MC reageerde op haar award:

“In eerste instantie was ik verrast door de nominatie. Want ben je als bestuurder wel een ondernemer? Een zakenvrouw? Maar ik heb gezien dat we in de gezondheidzorg ondernemerschap nodig hebben. Ik heb écht zaken te doen. Deze prijs is dan ook een compliment voor alle mensen die mij helpen onze doelen te bereiken.”

 Businessclub Rotterdamse Zakenvrouw
Na 5 jaar Rotterdamse Zakenvrouw Awards is er een lange lijst met succesvolle zakenvrouwen die het gedachtegoed van de stichting verder uit kunnen dragen. Daarom is er nu ook een businessclub in het leven geroepen. Alle oud-deelnemers, juryleden en sponsoren zijn automatisch lid van deze businessclub.

Podcast Zakenvrouwen Rotterdam
Om het hele jaar aandacht te vestigen op vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam-Rijnmond en hieraan gerelateerde onderwerpen, komt er later deze maand ook een gloednieuwe podcast-serie online. In de eerste edities van deze podcast komen de winnaressen van 2022 aan het woord.

Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award
De Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam-Rijnmond, als voorbeeld voor andere ambitieuze vrouwen en ondernemers. Naast visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap worden de Rotterdamse zakenvrouwen beoordeeld op hun successen, onderscheidend vermogen, en maatschappelijke betrokkenheid en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam.

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.