Derde editie Rotterdamse Zakenvrouwverkiezing

Geplaatst op 20-12-2018

Na een zeer succesvolle tweede editie van de verkiezing van de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar, start de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw per 20 december 2018 de derde editie op. Vanaf deze datum kunnen potentiële kandidaten tot en met 8 februari 2019 voorgedragen worden via de website.

Op 18 april jl. vond de tweede editie van de Rotterdamse Zakenvrouw awards plaats, in een volle burgerzaal van het stadhuis. Monique Delfgaauw van Lommerijk en Dok 99 Rotterdam won de prestigieuze award Rotterdamse Zakenvrouw Met Personeel. Janne Vereijken won in de categorie Zakenvrouw Zonder Personeel. En in de categorie Aanstormend Talent ging Saskia Warnaar van Fröbel Rotterdam er met de prijs vandoor. De zakenvrouwen kregen de awards uitgereikt door burgemeester Aboutaleb en de winnaars van de eerste editie. 

Rotterdamse Zakenvrouwverkiezing 2019
Op woensdag 10 april 2019 worden de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2019 uitgereikt. Wederom in de burgerzaal van het stadhuis, dit keer door wethouder Barbara Kathmann. De opening wordt verzorgd door Mw. Eunice Eisden, Plaatsvervangend Gevolmachtigd Minister van Curaçao. Er zijn weer 3 categorieën; de Nationale Nederlanden Zakenvrouw Met Personeel award, de ibis Zakenvrouw Zonder Personeel award en de Rabobank Aanstormend Talent award. De Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar awards stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam, als voorbeeld voor andere ondernemers. 

Voordragen
Per award zijn belangrijke criteria geselecteerd. Vrouwelijke ondernemers die aan deze criteria voldoen, kunnen van 20 december 2018 tot en met 8 februari 2019 worden voorgedragen via de website www.rotterdamsezakenvrouw.nl. De motivatie is hierbij zeer belangrijk. Nieuw is dat de voorgedragen zakenvrouwen een melding ontvangen met een link naar een aanmeldformulier. Zij kunnen hiermee direct hun aanmelding bevestigen en de jury vooraf voorzien van handige informatie. De aanmelder en de motivatie zijn niet zichtbaar voor de voorgedragen zakenvrouw. De hoeveelheid aanmeldingen per persoon heeft geen invloed op de nominatieselectie door de jury. 

Stichting Rotterdamse Zakenvrouw
De organisatie van de verkiezing is in handen van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw, welke bestuurd wordt door Danielle de Wilde (Rotterdam Business Events), Jettie Bourquin (Trainingscentrum Rijnmond), Yvette Huijsmans (MKB Rotterdam Rijnmond) en Patricia Gijp (MKB Rotterdam Rijnmond). Met de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards willen zij niet alleen de Rotterdamse powervrouwen in het zonnetje zetten, maar andere vrouwelijke ondernemers ook stimuleren zichzelf te ontwikkelen.

Ecclesia Zakenvrouw categorie: Directeur/Manager

(geeft leiding aan minimaal 20 personen)

BDO Zakenvrouw categorie: Ondernemer/eigenaar

(> 50% eigenaar)

Webtify categorie: Aanstormend talent

(minder dan 5 jaar ondernemer)

Het bedrijf van de potentiële kandidaten moet gevestigd zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond en ze moeten voldoen
aan (een groot aantal van) de criteria. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door andere worden
genomineerd. Aan de kandidaat in spe wordt dan altijd gevraagd of zij inderdaad wenst deel te nemen
aan het traject.

De Zakenvrouw van het jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke
ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief
ondernemerschap zal de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld worden op haar successen en
onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van
werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal eveneens meewegen in de selectie.

De Rotterdamse zakenvrouw van het jaar wordt beoordeeld op de volgende criteria:

 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Onderscheidend vermogen (markt, concurrentie en omgeving)
 • Financieel inzicht en verantwoordelijkheid
 • Leidinggevende capaciteiten (HR-beleid)
 • Visie
 • Behaalde successen
 • Organisatietalent
 • Maatschappelijke vaardigheden en betrokkenheid bij de Rijnmondse regio
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Economisch toekomstperspectief van de onderneming (continuïteit)
 • MVO/duurzaam en betrokken ondernemen