De winnaars van 2019!

Geplaatst op 10-04-2019

In een overvolle Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis werden vanavond weer de prestigieuze Rotterdamse Zakenvrouw Awards uitgereikt. Tijdens deze derde editie van de verkiezing, ging Nan Su van Dutch Sino Business Promotions er met de titel Zakenvrouw van het Jaar Met Personeel vandoor. Marieke Pijler van Brand Density won de award Zakenvrouw van het Jaar Zonder Personeel, en Graciëlla van Hamersveld van Closure was het Aanstormend Talent van de avond.

De awards werden dit jaar uitgereikt door wethouder Barbara Kathmann, en de opening werd verzorgd door Plaatsvervangend Gevolmachtigd Minister van Curaçao Mw. Eunice Eisden. De presentatie was in handen van Suzanne Mulder. 

Veel gestemd
Het bestuur van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw, die de verkiezing heeft bedacht en jaarlijks organiseert, is verheugd te zien dat er ook dit jaar weer veelvuldig voorgedragen en gestemd is. Ruim 3100 Rotterdammers kozen hun favoriet. Deze publieksstemmen werden meegenomen als waardefactor voor wat betreft publieke impact. Het juryoordeel was uiteindelijk doorslaggevend bij het bepalen van de winnaars. Per award is een jury samengesteld.

Op het podium
Energie en passie spatten van de zakenvrouwen op het podium af. Allen met duidelijke expertise in hun vakgebied en een voorbeeld voor velen. Tot de finalisten voor de Nationale-Nederlanden Zakenvrouw Met Personeel behoorden, naast Nan Su, ook Karin van Elten van Glazenwasserij van Elten en Emily Ansenk, directeur van Kunstal Rotterdam. In de categorie Ibis Novotel Zakenvrouw Zonder Personeel nam Marieke Pijler het op tegen Mahesvari Autar van DesiYUP en Birgit van der Heide van Babs Oppasservice. Bij de Rabobank Aanstormend Talent was Graciëlla van Hamersveld samen met Suzanne Knegt van RotterTram en Pauline Calmez van Netwerk Nieuw Rotterdam geselecteerd.
Ook de winnaars van de vorige editie werden kort geïnterviewd. Zij vertelden over hun ervaringen van het afgelopen jaar en de impact die het winnen van de award heeft gehad op hun ondernemerschap.

Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award
De Rotterdamse Zakenvrouw Awards stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam als voorbeeld voor andere ondernemers.
De Zakenvrouwen van het Jaar in Rotterdam zijn een voorbeeld voor andere vrouwelijke ondernemers. Naast visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap worden de Rotterdamse zakenvrouwen beoordeeld op hun successen, onderscheidend vermogen, en maatschappelijke betrokkenheid en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam.

10 april 2019 Rotterdam uitreiking van de Zakenvrouw van het jaar 2019. In de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam. VLNR- Marieke Pijler (Brand Density) Nan Su (Dutch Sino Business Promotions) winnaar Award Graciella van Hamersveld (Closure)

Organisatie 
De organisatie van de zakenvrouwverkiezing is in handen van de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw, welke bestuurd wordt door Danielle de Wilde, Jettie Bourquin, Yvette Huijsmans en Patricia Gijp. Met de Zakenvrouw van het Jaar Awards in Rotterdam willen zij niet alleen de Rotterdamse powervrouwen in het zonnetje zetten, maar ook andere vrouwelijke ondernemers stimuleren zichzelf te ontwikkelen en op de kaart te zetten.

Ecclesia Zakenvrouw categorie: Directeur/Manager

(geeft leiding aan minimaal 20 personen)

BDO Zakenvrouw categorie: Ondernemer/eigenaar

(> 50% eigenaar)

Webtify categorie: Aanstormend talent

(minder dan 5 jaar ondernemer)

Het bedrijf van de potentiële kandidaten moet gevestigd zijn in de regio Rotterdam-Rijnmond en ze moeten voldoen
aan (een groot aantal van) de criteria. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden of door andere worden
genomineerd. Aan de kandidaat in spe wordt dan altijd gevraagd of zij inderdaad wenst deel te nemen
aan het traject.

De Zakenvrouw van het jaar in Rotterdam moet een voorbeeld zijn voor andere vrouwelijke
ondernemers en hen stimuleren zichzelf te ontwikkelen. Naast haar visie, financieel inzicht en creatief
ondernemerschap zal de Rotterdamse Zakenvrouw beoordeeld worden op haar successen en
onderscheidend vermogen. Haar maatschappelijke betrokkenheid bij en het verstrekken van
werkgelegenheid in de regio Rotterdam zal eveneens meewegen in de selectie.

De Rotterdamse zakenvrouw van het jaar wordt beoordeeld op de volgende criteria:

 • Zakelijke en maatschappelijke invloed
 • Onderscheidend vermogen (markt, concurrentie en omgeving)
 • Financieel inzicht en verantwoordelijkheid
 • Leidinggevende capaciteiten (HR-beleid)
 • Visie
 • Behaalde successen
 • Organisatietalent
 • Maatschappelijke vaardigheden en betrokkenheid bij de Rijnmondse regio
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Economisch toekomstperspectief van de onderneming (continuïteit)
 • MVO/duurzaam en betrokken ondernemen