De finalisten van 2022 zijn bekend!

Maandagavond 14 maart zijn de finalisten voor de 3 categorieën van de Rotterdamse Zakenvrouw Awards 2022 bekendgemaakt tijdens een evenement bij de Kunsthal. Dit jaar vindt het eerste jubileum van de verkiezing plaats, het is namelijk de vijfde editie.

Het was heel fijn om na al die tijd weer eens met alle betrokkenen bij elkaar te mogen komen! Het was een fijn weerzien én er werd flink genetwerkt, door de sponsors, genomineerden en andere betrokkenen. Suzanne Mulder maakte samen met Bianca Knispel van Nationale Nederlanden de finalisten bekend. In elke categorie waren 5 kandidaten genomineerd, waarvan er nu nog 3 overblijven in de finale. Zij gaan komende week hun best doen om die felbegeerde titel Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar binnen te slepen. 

Op woensdag 6 april 2022 zullen de awards voor de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2022 voor de vijfde maal worden uitgereikt tijdens een evenement in de Burgerzaal van het Stadhuis. De finalisten in de 3 categorieën zijn als volgt:

Nationale Nederlanden Zakenvrouw Directeur/Manager met Personeel:
– Joke Boonstra, Erasmus MC
– Daphne Patijn-Kanner, Ready for Change
– Hanneke Wisman, Dura Vermeer

BDO Zakenvrouw ondernemer/eigenaar:
– Joke Nuijs, Reisbureau Buitenlandsche Zaken
– Linda Geers, Torpedoloods / Hotel Amerika / LILA HARP
– Linda Breur, Breur Groothandel voor Bouw en Industrie

Een Veilig Gevoel Zakenvrouw Aanstormend Talent:
– Willemijn van Hussen, TAMBR
– Kimberly Maynard, Mayforce B.V.
– Ayuk Bakia, FALAFVAL

Pak je podium!
De meest gehoorde reactie deze avond, waarop ook bekend werd dat de EU-landen eindelijk overeenstemming hebben bereikt over een vrouwenquotum in de Europese bedrijfstop, is dat vrouwen in het bedrijfsleven vaker hun podium moeten pakken. Dit podium is hard nodig om zichtbaar te zijn, om een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen en om anderen te inspireren. Met alleen hard werken bereik je dat niet. Bianca Knispel en Suzanne Mulder sluiten zich daar ook bij aan. Bianca Knispel zegt hierover: “Durf over jezelf te praten en over wat jij bijdraagt aan jouw bedrijf, dit is heel belangrijk om andere vrouwen te stimuleren!”

Bedrijfsbezoeken
De jury gaat op maandag 21 maart bij alle finalisten op bedrijfsbezoek. De finalisten zijn helemaal vrij om hun bedrijf te presenteren op de manier die zij graag willen. Aan de hand van deze bezoeken zal de jury daarna in overleg kiezen welke finalist de award verdient. Er kan door het publiek ook gestemd worden! Als de jury voor een onmogelijke beslissing staat (wat niet gek is, want het niveau is dit jaar weer reuze hoog!), kunnen zij de stemmen van het publiek raadplegen voor de doorslaggevende stem. Wil jij stemmen op 1 van de finalisten? Dat kan hier

Finale op 6 april
Op woensdag 6 april worden in de Burgerzaal van het Stadhuis van Rotterdam de awards uitgereikt door niemand minder dan Mariëtte Hamer, voormalig lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en sinds dit jaar regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld.

Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Award
De Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Awards stimuleren, inspireren, verbinden en geven bekendheid aan vrouwelijk ondernemerschap in Rotterdam-Rijnmond, als voorbeeld voor andere ambitieuze vrouwen en ondernemers. Naast visie, financieel inzicht en creatief ondernemerschap worden de Rotterdamse zakenvrouwen beoordeeld op hun successen, onderscheidend vermogen, en maatschappelijke betrokkenheid en het verstrekken van werkgelegenheid in de regio Rotterdam.

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.