Nina Hooimeijer

BIRD en MAVIS

Stel jezelf even kort voor:

Nina Hooimeijer is in hart en nieren Rotterdamse. Zij studeerde bestuurskunde en rechten in Rotterdam. Na haar studie werkte ze tot haar 42e bij zowel de rijks als de lokale overheid waar ze verschillende managementfuncties bekleedde. Zo was ze projectleider van de tweede Maasvlakte en directeur van de politieke staf van Minister Peijs en Eurlings. In 2011 besloot zij haar hart te volgen en aandeelhouder te worden van Jazzpodium BIRD. In 2018 kwam daar cocktailbar MAVIS bij.

In haar functie als algemeen directeur van BIRD ligt haar focus op het professionaliseren van de organisatie en besturingsstructuur van BIRD, het onderhouden van de relatie met de samenwerkingspartners, het bouwen aan een topteam (de BIRDIES) en het zo goed en efficiënt mogelijk inrichten en aansturen van de processen van BIRD BV. Voor de door de Covid-maatregelen noodgedwongen sluiting van BIRD waren er zo’n 60 BIRDIES part- en fulltime aan het werk.

In haar vrije tijd heeft zij verschillende onbezoldigde functies waarin zij zich inzet voor het algemeen belang. Zo is zij onder andere vice voorzitter van het bestuur van Koninklijk Horeca Nederland, afdeling Rotterdam, die 750 horecaondernemers vertegenwoordigt en is zij lid en voormalig president van Quota Internationaal Rotterdam, een vrouwenserviceclub in Rotterdam die zich inzet voor vrouwen en kinderen die steun nodig hebben. Nina Hooimeijer is moeder van drie kinderen. 

Wat zijn de kernactiviteiten van jouw bedrijf?

BIRD is de gedroomde jazzclub van iedere grote stad in de wereld. Een podium, club, restaurant en een garden in de zomermaanden, waar je uiteenlopende muziekstijlen en (sub)culturen aantreft.

De rode draad van BIRD wordt gevormd door jazz, maar de variant van jazz die in belangrijke mate is beïnvloed door het gedachtegoed van hiphop en, naast hiphop, vermengd wordt met hedendaagse genres zoals r&b, soul, grime, funk en elektronica. Dit muzikale gedachtegoed komt voort uit de vraag uit de subculturen van Rotterdam, de stad met de grootste diversiteit in etnische achtergronden van alle grote steden in ons land. BIRD vult daarmee een leemte in de culturele infrastructuur van Rotterdam. BIRD is dé plek in Rotterdam waar je heen gaat voor nieuwe kwaliteitsmuziek en lekker eten in een gezellige, no-nonsense-atmosfeer met gelijkgestemden.

Wat is het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf?

BIRD is een plek zijn waar iedereen zicht thuis voelt, ongeacht leeftijd en afkomst. Met Rotterdam als thuishaven en de wereld als inspiratiebron is BIRD een plek met een sterke mix van muziek, cultuur en een flinke dosis grootstedelijke karakter. Waar alle culturen en leeftijden van samengebracht worden en samen genieten van goede muziek en eten. Er is geen enkele andere uitgaansplek in Rotterdam met deze combinatie van gevestigde namen en jong talent, dj-cultuur en ontspannen luisterconcerten, lokale en internationale artiesten en bezoekers, muziekpuristen en party people, hiphopfans en liefhebbers van traditionele jazz.

BIRD kan je omschrijven als een feeling, mensen identificeren zich graag met BIRD en dat is iets bijzonders. Het is een grote mix, op alle vlakken. Niet alleen ons publiek, de artiesten en ons artistiek profiel, maar alle mensen die er werken. Dat is niet van de een op de andere dag gerealiseerd, maar door tien jaar lang jaar in jaar uit hard te werken aan de doelstelling, de identiteit van BIRD te bepalen en vast te houden aan alles wat BIRD doet. Het team is hecht, een echte familie, met mensen die hart voor de zaak hebben, die ruimte krijgen om zich te ontwikkelen op de vlakken die zij wensen. Daar motiveren en ondersteunen wij ze actief in. BIRD is een ecosysteem, gericht op inclusie, talentontwikkeling en duurzaamheid, waar iedereen welkom is.

Waarom ben jij Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar?

Ik heb mij de afgelopen decennia ingezet voor Rotterdam en haar inwoners. Zowel economisch als maatschappelijk. Dat doe ik met hart en ziel en wil daarin het verschil maken. Met BIRD bieden wij een podium voor talent en BIRD heeft daarom al vaak, voor zowel de BIRDIES als artiesten, als springplank kunnen fungeren. In BIRD starten verkeringen – de nodige BIRD Baby’s zijn al geboren – en er worden vriendschappen voor het leven gesmeed. Bij BIRD staan 173 verschillende culturen in alle leeftijden op één dansvloer. Daar heb ik samen met mijn team hard voor gewerkt en daar ben ik dan ook echt trots op.

Na dit bijzondere jaar, waarin de club en het live-podium meer dan een jaar gesloten zijn en het restaurant maar op halve toeren draait, zijn we nog steeds een vaste waarde in de stad. We hebben een sterke langetermijnvisie en er staan verschillende nieuwe concepten op de planning. Het vergt veel aanpassingsvermogen, creativiteit, flexibiliteit en leiderschap om BIRD door deze tijd heen te loodsen en daarom kan ik mijzelf met trots Rotterdamse zakenvrouw noemen.

Ik heb in mijn werkende leven het geluk gehad dat ik veel ruimte heb gekregen om te zijn wie ik ben en om mijn functie invulling te geven. Die ruimte en dat vertrouwen geef ik graag door aan alle medewerkers en relaties om mij heen. Ik ben graag een levend voorbeeld dat als je hard werkt en je hart volgt je kunt worden wat je wil. Het is belangrijk om daarbij je wens uit te spreken, het komt niet vanzelf. Stel daarbij niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Ik vind het belangrijk om mensen te inspireren en te motiveren het beste uit zichzelf te halen, verbindingen te leggen en energie te creëren. Terug te geven van wat ik heb gekregen. Als zakenvrouw ben ik in een goede positie om daar het verschil in te kunnen maken voor de mensen om mij heen. Het leven is geen generale repetitie maar voor het eggie.

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.