Marieke Romano- van den Hoek

Greenchoice

Stel jezelf kort voor:
Ik ben Marieke Romano-van den Hoek, moeder van twee kinderen én fanatiek beachvolleyballer. Ik ben Commercieel Directeur bij duurzaam energiebedrijf Greenchoice. Daarnaast ben ik lid van de Raad van Commissarissen bij Univé Zuid-Nederland en heb ik een start-up in duurzame sportkleding, genaamd SUPERNOVA.

Kernactiviteiten van jouw bedrijf:
Greenchoice levert 100% groene stroom en bosgecompenseerd gas. We helpen onze 625.000 klanten (consument én zakelijk) bij het maken van groene keuzes door daarnaast ook diensten aan te bieden op het gebied van energiebesparing, inzicht, zelf opwekken en opslag.

Door mijn nominatie heb ik veel sterke, ondernemende vrouwen ontmoet. Dat heeft mij flink geïnspireerd! Ik heb SUPERNOVA mede-opgericht: een duurzaam sportmerk met als doel uiteindelijk volledig circulair te zijn. Het mooie is dat ik via mijn nieuwe netwerk van de Rotterdamse Zakenvrouw hierbij advies op het gebied van circulair ondernemen heb gekregen én we kennis hebben gemaakt met een Rotterdams naaiatelier dat voor ons de eerste producten op verantwoorde wijze kan produceren.

Onderscheidend vermogen van jouw bedrijf:
Zowel Greenchoice als Univé en SUPERNOVA zijn maatschappelijke ondernemingen. Ik maak graag positieve impact en die vind ik in de combinatie van commercie en duurzaamheid. Ik geloof erin dat je kunt stemmen met je portemonnee en dat bedrijven een belangrijke rol spelen in de verduurzaming. Daarbij zoek ik continu naar nieuwe manieren die het voor mensen én bedrijven makkelijk, leuk en bereikbaar maakt om duurzame keuzes te maken.

Het afgelopen jaar heb ik met Greenchoice bijvoorbeeld zonnepanelen voor sociale huurders mogelijk gemaakt en we werken met de gemeente Rotterdam aan verschillende initiatieven op het gebied van burgerparticipatie en energie-armoede.

Waarom ben jij de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar:
Ik geloof heel sterk in ‘waar een wil is, is een weg’. Het afgelopen jaar heeft ons voor ongekende vraagstukken gezet, maar met doorzettingsvermogen en creativiteit is overal wel een positieve draai aan te geven.

Mijn nominatie heeft me heel veel interessante gesprekken opgeleverd met collega’s en vrienden. Het heeft me bewuster gemaakt van wat voor leider ik wil zijn en welke mogelijkheden ik heb om anderen te inspireren.

Ik ben er trots op dat ik in zo’n uitzonderlijk jaar als 2020 niet alleen Greenchoice heb geleid met mijn collega directieleden, maar dat ik daarnaast ook benoemd ben tot commissaris én mijn eigen onderneming heb opgericht – alles terwijl we thuis met het gezin natuurlijk ook de nodige uitdagingen hadden.

Een overwinning zou voor mij betekenen dat het belang van divers samengestelde teams in ondernemingen, groot en klein, onderkend wordt. Ook is het een bevestiging dat je het beste uit jezelf haalt als je gaat voor waar je in gelooft. Dat zou dan ook de belangrijkste boodschap zijn die ik, met heel veel trots, zou willen uitdragen vanaf het podium van Rotterdamse Zakenvrouw.

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.