Danielle van Grondelle

DVG’s World

Stel jezelf even kort voor;

Rotterdamse Danielle van Grondelle begon op haar 14e jaar als een ‘straight – sized’ model. Nadat de mode industrie haar heupen te breed vond gaf zij niet op en bleef doorwerken aan haar carriére. Haar levensmotto is : ‘Dream Big’ en dat doet ze nog steeds!

Met die visie werd ze Nederlands eerste curvy topmodel. Daarmee heeft zij de weg opengebroken voor alle modellen met een (iets) grotere maat. Danielle heeft zich altijd ondergedompeld in de wereld van de mode, ze studeerde fashion design aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze was het eerste Nederlandse curvymodel die de ‘New York Fashion Week’ heeft gelopen, heeft dat inmiddels negen keer gedaan en werkt al meer dan 15 jaar fulltime in de hoogste regionen van de internationale modewereld.

Ze sierde Covers van Vogue, Harpers Bazaar, Esquire en nog veel meer. Liep shows voor o.a. Victoria Beckham, Christian Siriano en Ronald Mouret. Was co – host, coach én jurylid van het RTL 5 programma Curvysupermodel, wat gebaseerd was op haar carriére. Al met al een rolmodel en voorvechtster van de ‘ body positivity movement’ , ze geeft zelfvertrouwen én omarmd zelfliefde vanaf dag één. Danielle heeft een Ted X talk gegeven over het onderwerp : ‘Don’t be your own worst critic’ en het omarmen van je eigen schoonheid.

Haar naam heeft ze gepromoot als een eigen merk en daarmee heeft ze zichzelf steeds verder ontwikkeld als gevestigde ‘ brand name’ én ondernemer. Ze is het eerste curvymodel die het gezicht is van Hunkemöller, en ontwerpt ook haar eigen ‘I am Danielle van Grondelle’ collectie voor Hunkemöller. Zij heeft met haar lijn speciaal de pasvorm aangepast en geschikt gemaakt voor curves. Na het grote succes van haar eerste én tweede lijn heeft ze nu ook tijdens de pandemie gewerkt aan haar derde én vierde collectie voor Hunkemöller. Ondertussen heeft ze daarnaast ook internationaal fulltime als curvytopmodel gewerkt.

Waarom ben jij de Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar?

Van mijn passie heb ik mijn werk gemaakt en daarmee ben Ik steeds verder gegroeid in de internationale mode industrie. Hier draai ik inmiddels al 15 jaar mee aan de top en heb ik echt mijn naam gevestigd.

Ik wil vrouwen laten zien dat ze perfect zijn zoals ze zijn. Schoonheid komt voor in alle vormen en maten en ik ben heel trots dat ik met mijn werk als curvytopmodel en ontwerpster,een rolmodel kan zijn voor ( jonge ) vrouwen. Als Rotterdamse zakenvrouw van het jaar zal ik dat nog verder kunnen uitrollen én uitdragen. Zo kan ik de weg nog verder openbreken voor alle vrouwen na mij. Diversiteit is prachtig en dat moeten we vieren. ‘ I am Danielle van Grondelle’

Onze sponsoren

Bedankt voor jullie support en mogelijkheden.