Vanessa de Kock

Vanessa de Kock-Erasmus, Little Indians

Droomstart
Vanessa (39), een blonde Arubaanse, valt op door haar meisjesachtige enthousiasme. Je ziet aan alles dat haar dromen haar vooruitsnellen en dat ze die met moedige stappen achterna jaagt. De start van dit nieuwste bedrijf van Vanessa ging ongelofelijk snel. Little Indians bestond net een maand en toen werden de kleertjes al in New York verkocht. The American Dream, maar dan vanuit 010!

Kindermode met ambitie
De oprichter van de Swan Market en concept-kledingwinkel SHPPR (beide inmiddels verkocht) wil mode meer op de kaart te zetten in Rotterdam. Met Little Indians heeft ze een merk opgericht dat heel dicht bij haar roots ligt. Ze is geboren uit Arubaanse ouders. In de periode dat ze voor zichzelf ging beginnen, overleed haar lieve vader. Op Aruba is het leven nog doorspekt van de gebruiken van de oorspronkelijke Arawak indianen; daar werd ze zich weer van bewust in deze verdrietige periode. Als eerbetoon aan haar afkomst én uit liefde voor haar pas geboren zoontje (inmiddels 7) was Little Indians geboren. Ze ontwerpt kleding voor kinderen van 0-6 jaar. Maar daar houden de ambities nog láng niet op!

Little Indians is meer dan kinderkleding. Het is ook: goed voor de wereld zorgen. Vanessa gebruikt eco-stoffen en werkt met betrouwbare producenten. Het merk groeit uit tot een lifestyle met een hip, en toch tijdloos, design. Dit voorjaar wordt de verzorgingslijn gelanceerd en de ambitie is om ook de inrichting van de kinderkamer te kunnen gaan verzorgen. Nog dromen te over!

Zakenvrouw: specialisten verzamelen
Hoe pakt deze Rotterdamse zakenvrouw die groei aan? Wat voor ondernemer is ze? Hoe geeft ze leiding aan haar team? Als een jonge hond die buiten mag spelen: dartelend en vol enthousiasme. Ze steekt haar team aan met haar energie en, misschien nog wel belangrijker voor een echte ondernemer: ze verzamelt specialisten om zich heen, omdat ze weet dat ze niet alles alleen kan. Ze laat los en delegeert aan experts om verder te kunnen groeien.

‘Let your dreams run wild, be brave enough to follow’
Wat ze aan anderen mee zou willen geven is dat vertrouwen in jezelf enorm belangrijk is. Dus doe waar je enthousiast van wordt; creëer een fijne groep mensen om je heen die je stimuleren; durf groot te denken; hou vast aan je kern én: MAAK FOUTEN!! Daar leer je zo ontzettend veel van. Ze kijkt zelf ook weer uit naar een volgende blunder…waar ze vervolgens weer ijzersterk uit gaat komen!

Profieltekst: Vertelschool Rotterdam