Clarissa Slingerland

Clarissa Sarah Slingerland, MissPublicity

Ondernemer, al in de wieg
Clarissa (38) is ondernemer pur sang. Geboren in een ondernemersgezin; vader stimuleerde haar om in zaken te gaan. And she did. Na haar studie bedrijfskunde, de inkt op de bul was nog niet droog, snelde ze naar de KvK om haar eenmanszaak in te schrijven. Ze had een gat in de markt gevonden: verhalen vertellen voor bedrijven. Het was (en is) een efficiënte en geloofwaardige manier om zichtbaarder te worden met je bedrijf. In een artikel kun je als bedrijf uitdragen waaróm je doet wat je doet. Dat is waar de klant in geïnteresseerd is! Reclame-advertenties alleen zijn niet meer voldoende; laat mensen je merk beleven en ze zullen zich meer betrokken voelen! En daarmee was Clarissa haar tijd vooruit.

Volwassen!
Wat vroeger de eenmanszaak was, is nu volwassen geworden. MissPublicity zit in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Met 13 man werken zij aan de zichtbaarheid van bedrijven. In de beginjaren via kranten en tijdschriften, nu ook door originele moves zoals geheime meet-ups en hippe vloggers. De core-business is nog steeds: het juiste podium vinden en daar het verhaal van de klant vertellen.

Zakenvrouw: in control
Het lijkt Clarissa allemaal jaloersmakend makkelijk af te gaan. Het is haar eerste bedrijf. Het groeit stabiel en gestaag. De vestigingen in Antwerpen en Amsterdam zijn er bijna als vanzelfsprekend bij gekomen. Ze is totaal in controle, maar niet gestrest. Hoe dóet ze dat? Ze geeft leiding door zoveel mogelijk weg te blijven uit het operationele gebeuren. Waar ze wel bovenop zit is strategie (ook door bij de eerste gesprekken met nieuwe klanten te zitten bijvoorbeeld), de cijfers en investeren en verdiepen in nieuwe techniek.

Groeien in wie je bent
Wat Clarissa als Rotterdamse Zakenvrouw typeert is dat ze heel gedreven is om te doen wat ze leuk vindt en wat ze kan. Kansen zien en die vol overgave pakken. Ze noemt een paar voorbeelden: begonnen als  zzp’er maar al snel geïnvesteerd in een  bureau met personeel; een concurrerend PR bureau overgenomen; het uitbreiden naar andere (internationale) steden en het aangaan van een bestuursfunctie bij het Scapino Ballet. Ze weet zeker dat het leven nog veel meer ontdekkingen voor haar in petto heeft. Er valt nog zoveel te creëren en te ervaren en elke fase heeft zo haar charme. Haar boodschap aan anderen is dan ook: blijf dicht bij jezelf, doe wat je echt leuk vindt en zorg tegelijkertijd dat je bewust bent van de mensen en trends om je heen. Ondernemen is aanpakken en doorgroeien!

Profieltekst: Vertelschool Rotterdam