Anouk Vos

Anouk Vos, Revnext

Anouk Vos is één van de drie founding partners van Revnext, een jong Rotterdams consultancykantoor dat gespecialiseerd is in hightechvraagstukken. Revnext is actief op nieuwe domeinen als cyber security, clean tech, forensics en e-health. Anouk Vos zelf heeft jarenlange ervaring als strategisch cybersecurityadviseur voor (inter)nationale overheden, multinationals en NGO’s.

Het afgelopen jaar pleitte zij om in deze tijden van cyber attacks niet domweg te investeren in cyberwapens, maar ook inspanningen op het gebied van cyberpeace te leveren. Ook maakte zij zich sterk voor de inzet van onafhankelijke fact-checkers om fake news op het internet tegen te gaan. Haar rebelse manier van ondernemen leverde haar diverse prijzen op en zorgde ervoor dat de gebruikelijk “ol’boys in IT” er een stevige concurrent bij kregen.

En verder…
Anouk draagt binnen Revnext verder ook verantwoordelijkheid voor R&D en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 21% van de winst steekt Revnext in R&D zoals het programma Revlabs dat zich richt op hightech-onderwerpen zoals het Platform Internet of Toys, cyberpeace en een zogenaamde ‘cyberwerkplaats’ voor jongeren. 

Vrouwen in Cyber Security
Naast haar werkzaamheden bij Revnext is Anouk oprichter en President van Women in Cyber Security Foundation WiCS), een wereldwijd netwerk van (meer dan 800) vrouwen die zich vrijwillig inzetten om de wereld digitaal veiliger te maken. WiCS heeft sinds 2013 furore gemaakt door haar eigen all female hackerteams op te richten en te publiceren over veiligheidsonderzoeken uit het eigen hacklab.

Tenslotte…
Anouk is winnaar van de Lof Spotlightprijs voor Female Leadership 2015, in 2016 opgenomen in de Viva 400, finalist voor de award “verschilmaker 2017” van het Platform Vrouwen van Nu en verkozen tot één van de Inspiring Fifty, de vijftig meest inspirerende vrouwen in de technologiesector.

Meer over Anouk Vos en Revnext:
https://fd.nl/morgen/1171056/mannen-slopen-vrouwelijke-hackers-bouwen
http://www.netkwesties.nl/profiel/3822/anouk-vos.htm
http://www.consultancy.nl/nieuws/13064/revnext-wil-zich-in-top-van-high-tech-consultancywereld-nestelen